Paluu arkeen tuntuu niin tylsälle. Meillä on takana aika mieletön viikonvaihde, josta ei otettu yhtään kuvaa! Aiemmin me oltiin aina joka paikassa heilumassa yleensä kahden kameran kanssa, mutta nykyään me ei jakseta edes ottaa niitä pakollisia "todistetaan, että oltiin täällä" - kuvia.

Keskiviikkona me oltiin juhlistamassa vappua Savonlinnan yössä, ja lauantaina pienessä krapulassa viettämässä vappupäivää Olavinlinnan maisemissa. Pidettiin oikein pitkän linjan piknik, neljä tuntia. =) Sää suosi, ja ei muuten oltu ainoita krapulaisia tyyppejä siellä Saimaan rannalla. Ilta jatkui Pölkyn terassilla, ja perjantaina, kun selvittiin suunnattiin mökille.

Mökillä oli ihan kesä! Aurinko paistoi ja linnut lauloi ja sauna kuumeni! Kavereitakin ilmaantui paikalle, ja hauskaa riitti pitkälle yöhön. Lauantaina iltapäivästä tultiin sitten jo kotiin. Koti-insinöörillä on kiire saada kesäauto ajokuntoon, joten päästin piinasta, ja suostuin tulemaan kotiin.

Sunnuntaina ei enää auton kunnostus kiinnostanut, joten lähdettiin kunnostamaan venettä. Näitä projekteja rupee oikeesti lojumaan jo ihan liian monessa paikassa... Siis onhan meillä ollut puhetta veneestä ja sen tekemisestä/hankkimisesta, mutta oon vaan ajatellut, että se käpy, josta tippuu se siemen, josta kasvaa se puu, josta tulee meille vene, ei ole vielä edes kypsymässä. Kuinkas kävikään? Yksi päivä puuhattiin ja veneessä on jo pohjamaali! KÄÄK!!!! Ja kuulemma se on parin päivän homma saada se ajokuntoon. Siis, ihan hieno juttu, ettei tää oo mikään ikuisuus projekti, mutta... Jos vene on valmis, niin sehän tarkoittaa, että sillä lähdetään vesille, ja se tarkoittaa välitöntä hengenvaaraa. En mie pelkää vettä. Periaatteessa. Silloin kun ranta on niin lähellä, että voin kuvitella jaksavani uida sinne, niin ei ole hätää. Muuten on hätä. Koska kaikki mikä kelluu, voi myös upota. Ja jos se ei ole vielä uponnut/kaatunut tms. todennäköisyys, että näin käy on kasvamassa.

Tiettyyn rajaan asti mulla on vaihtoehtona jäädä kotiin. Mutta tää käsittää vaan "poikien" kalareissut. Mie en haluu kuulla mitään niistä mukavista sunnuntairetkistä, tai aurinkoisen päivän vietosta veneellä, en ainakaan ennen kun veden lämpötila on +24 astetta, etten palellu, jos uin rantaan. (perusoletuksena on, että vene uppoaa).

Tänään olenkin koostanut ostoslistaa tarvittavista turvavälineistä. Kelluntaliivit, pakolliset. Ihan jo lain nojalla. Oma kumivene, pakollinen. Jotain kelluvaa on oltava mukana! Kännykälle vedenkestävä suojapussi. Pakollinen, ihan jo työasioiden takia. Hätäraketti, pakollinen kai? Vedenpitävä taskulamppu, lähes pakollinen. Ihan vaan jos upotaan yöllä.

Ja aivan ehdottomasti tarvitsen myös nämä:

Kuva täältä.

Näillä eteenpäin!