Kaikista ennakkoluuloista poiketen pääsin perille Dupliniin, ja vielä etuajassa. Jouduin siis odottelemaan kentällä ikuisuuden (ainakin 20 minuuttia), ja pelkäämään, että joku päättää mun laukun olevan vaarallinen ja eliminoi siellä olevat sukat ja alushousut. Kaikeksi onneksi näin ei tapahtunut.

Lauantaina Ultzi vei minut luontoretkelle. Oltiin Bray'ssä. Keli oli kohdallaan, kunto taas ei.
749031.jpg
Tuonne kauas ylös piti päästä. Ja päästiinhän me. Aikaakaan ei kulunut edes puolia villeimmistä arvauksista.

Ylösasti johti hyvä polku, paikoittain kivinen, mutta eksymisen vaaraa ei ollut.
749035.jpg

Ainoa huonopuoli oli, että kun laittaa kaksi vanhaa partiolaista yhteen, ne tuppaa menemään omia polkujaan. Siispä mekin oikaistiin tästä:
749038.jpg
Suorin tie on aina lyhin. Piste.

Näkymät oli kuitenkin hienot, joten onneksi tuli mentyä. Iltapäivä kului pubiruokaa testaillessa (mitään en juonut kun maitoa...) ja shoppaillessa.

Sunnuntaina sää suosi jälleen ja suunnattiin Duplinin Zoo'hon (lausutaan: suuhun ;)). Hämmästelimme paikallisten lasten eläinten tuntemusta. Noin viisi vuotias näki strutsin ja sanoi: Mom, look! A baby elefant! ööö... Jep. Luulen, että irlantilaislasten pitäisi katsella enemmän Disneyn piirrettyjä. Tietäisivät miltä norsu näyttää.
Toisaalta myös eläintarhan työntekijöiden tietämyksessä on valtaisia aukkoja:
749040.jpg

Yllätimme itsemme luontotietämyksellämme, kun luimme englannin kielisiä selostuksia eläimistä. "Kato toi syö 'Marmotteja' (Marmots). Ai, siis ulkoiluvaatteita. Aika iso koiperhonen." Kotosalla selvitin, että "marmot" on jokin siiselin kaltainen jyrsijä.

Mun suosikki eläin oli tämä:
749044.jpg
Ottaa rennosti sunnuntain kunniaksi. Pikku Panda on ollut mun suosikki jo pienestä, niitä on myös Korkeasaaressa.

Liki kuuden tunnin hoipertelun jälkeen eläintarhassa oltiin jo aika naatteja. Siis pubiruokaa napaan, ja shoppailemaan. Ultzin pitää vielä hioa shoppailu kuntoaan, koska se ei suostunut istumaan yli tuntia bussissa, että olisin saanut sellaiset hienot lehmähousut, jotka näin lauantaina shoppailukierroksella. Illalla katteltiin telkkaria ja syötiin pitsaa. Jättipitsasta tietty tuli periaatekysymys: pystytkö tuhoamaan kerralla vai et. Liekö turhaa sanoa, että ei tehnyt edes tiukkaa. =)

Reissussa oli mukavaa, kiitos Ultzi, tulen joskus uudelleen. Tosin vähän pitemmäksi aikaa. =)