Helsinkiläislapset on hiihtolomalla. Ja aikuiset kanssa. Mutta toiset vaan nököttää töissä. Asiakkaita ei ole kuin nimeksi, kun kaikki pitkällä jaksollakin olevat peruivat tämän viikon ajan. Eläkeläisiä nämä koululaisten lomat ei juuri hetkauta. Joten on sitten kaiken viikkoa sodittu, ja eletty vuotta 1939 jolloin oli NIIN paljon kylmemepää ja elämä oli muutenkin kamalampaa. En halua loukata ketään, enkä väitä, että ajat eivät olisi muuttuneet. Itse olen aika iloinen, että jossain ollaan menty eteenpäin. Jossei muussa niin lapsille on nykyään jo kahdet kengät vuodeksi.

Vantaan kaupungilla vaikuttaa olevan krooninen pula hammaslääkäreistä. Edes päivystykseen ei tällä viikolla pääse. Liekö syynä hiihtoloma? Mulla on särkenyt hammasta kohta vuorokauden ja tuntuu, että henki lähtee. Ja, siis juu, mulle on tulossa UUSI hammas. Miten lie mahdollista, kun kuvittelin, että tälläsille vanhoille akoille tulee vaan tekareita..? Särkee kuitenkin aivan pirusti, ja sitä on vielä kokoajan hiplattava kielellä, tai kaiveltava sormin. Ettei tapahdu mitään odottamatonta ihan huomaamatta. ;)

Tiistai-iltana matkustin pitkästä aikaa junalla Kouvolasta Tikkurilaan. Olipas mukavaa, uusi hieno kallis nopee ja upee Pendolino ja oikorata.... 1h15min matka kesti, pakkasesta johtuen, 2h 35min!!!! PRKL! Ja lippu maksoi miljoonan, tietysti. On se kumma, ettei tässä insinöörien luvatussa maassa osata tehdä junia! Ne pitää tilata jollain makaroonimaan tehtailta, jossa julistetaan hätätila, jos lämpötila tippuu -1:n! VR oikeasti pitää pakkasta pätevänä syynä junien myöhästelyyn. Se koko firma taitaa olla perustettu liian kauas Päiväntasaajasta. Sitten oli tietysti vielä tämä Vantaan kylmentänyt kaukolämpöputken poksahdus... Ei onneksi ehtinyt vaikuttaa meillä niin paljon, että oltaisiin mitään huomattu.

Neuleitakin olis.... Palaan asiaan joskus enemmän innostuneena.