Viikonloppu kului Tampereella Suomen partioliikkeen 100-vuotisjuhlassa. Kelit oli komiat ja tunnelma korkeella!

Matkaan lähdettiin kotikonnuilta huonosti nukutun yön jälkeen. Vastoin kaikkia odotuksia reissun nuorimmaiset eivät olleet aikaisesta lähdöstä moksiskaan, joten menomatkalle ei nukuttu. (Tämä on kyllä todettu monta kertaa aikaisemminkin...). Tampereella aikataulu pissi heti kättelyssä, tosin tämä johtui järjestäjistä. Liian nopeasti syödyn lounaan jälkeen siirryttiin ikäkausiohjelmien pariin Pyynikin kentälle. Jostain syystä miut oli taas tyrkätty sudarien mukaan.

Viitisen tuntia hikoiltiin helteisellä hiekkakentällä, ja sudarit suoritti salapoliisikoulua. Ohjelma oli ihan onnistunut, koska lapset eivät ehtineet kyllästyä. Pikainen päivällinen Kauppiksella, josta lähdettiin Ratinan stadikalle iltajuhlaan. Tunnin juhla oli mielestäni kohtuullinen. Viimeisen puoli tuntisen täytti sirkusesitys, joka ei mielestäni ole millään lailla partiomaista ohjelmaa, ja sitä kyllästyi katselemaan itsekin. Lapsia tuskin voi syyttää malttamattomuudesta.

Yö vietettiin perinteiden mukaisesti vetoisella koulun lattialla, ja joka kerta kun joku käänsi yöllä kylkeä noustiin katsomaan kuka itkee. (Joo, kukaan ei itkenyt koko yönä).

Sunnuntaina oli partiomessu ja paraati. Partiopuku on tunnetusti kuuma, joten aamulla jo ennen vaatteiden päälle laittoa oli taas hiki. Paraatissa pääsin lempihommaani kantamaan lippukunnan lippua. Paraatin vastaanotti eduskunnan puhemies Niinistö, jolla oli (jos mahdollista) vielä kuumempi kuin kenelläkään muulla siellä paraatissa. Huvitti, kun monessa liemessä keitettu poliitikko seisoo korokkeella hikoilevana ja kasvoillaan ilme, jota kuvaisin sanalla kauhistunut. Ajatuksen olisi voinut lukea hänen kasvoiltaan "Eikö nää partiolaiset IKINÄ lopu??? Pääsisin takaisin ilmastoituun autooni.." =) Olenpas ilkeä....Hih!

Mutta kaikki meni hienosti, joskin tämä oli viimeinen partioreissuni (taas), koska ne oikeesti tosi rankkoja. Tänään ei ollut helppoa töissä, kun ajatukset harhaili jossain Tampereella ja nukutti aivan vietävästi. Naurukin oli tavallista herkemmässä (johtunee väsymyksestä), mutta yksi asiakas, joka kärsii erittäin pahoista päkiän alueen kivuista oli keksinyt laittaa pehmukkeeksi kenkään terveyssiteen! Ole siinä sitten naama peruslukemilla. Kävi kyllä mielessä, että auttaisikohan siteet myös jalkojen liikahikoiluun?????

Näissä tunnelmissa, seuraavaan kertaan!

ps. miulla ei ollut digikameraa mukana, kuhan saan jostain kuvia, laitan niitä tänne!